初中英语名词练习题

初中英语语法知识训练(四)

1. The no. 12 bus __________ to the Town Hall and not to the station.

A. has come

B. has been going

C. goes

D. is going

2. Don't use that pen. It __________ smoothly .

A. didn't write B. don't write

D. isn't write

C. doesn't write

3. If it __________, I won't go for a walk.

A. rains B. will rain C. rained 4. The child is playing while his mother __________ dinner.

A. cooked B. cooks

C. was cooking

D. is cooking D. rain

5. He __________ in a cotton factory these day.

A. is working B. works working

6. Don't turn off the light I __________a report now.

A. have been reading

B. read

C. am reading

D. have read

C. will be working

D. has been

7. John __________ the first party in his life tomorrow night.

A. is given giving

8. My uncle __________ to see me. He'll be here soon.

A. comes

B. is coming

C. had come

D. came

B. is giving

C. has given

D. has been

9. At this moment I __________ we have a good chance of victory.

A. feel

B. am feeling

C. felt

D. am felt

10. My uncle never __________ a hat even in winter.

A. is wearing

B. are being worn

C. wore

D. wears

11. By next December, I __________ fifty-five.

A. will have to be B. will have been 12. Look at these black clouds __________.

A. It'll rain

D. It is to rain

B. It's going to rain

C. It'll be raining

C. will be being

D. shall be

1

13. Look out! That tree __________ fall down.

A. is going to

B. will be

C. shall

D. would

14. \ \

A. I'd be I'm

15. We __________ for Shanghai tonight.

A. are starting B. starts

C. started

D. have started

B. I'll be

C. I've been

D.

16. I think she __________ right now.

A. reading

B. reads

C. is reading

D. read

17. Before long, he __________ all about the matter.

A. will have forgotten B. will forget

C. forgets

D. forgot

18. We don't go unless you __________ soon.

A. had come

B. came

C. has said

D. has been saying

19. Do be quiet! I'm trying to hear what the man __________.

A. says saying

20. Smith__________ his friends for money.

A. often ask asked

21. Twelve inches __________ one foot.

A. make

B. makes

C. is making

D. will make

B. is often asking

C. often asks

D. has been

B. is saying

C. has said

D. has been

22. While Connie __________ a baseball match, her sister is typewriting a letter in her office.

A. Has watched B. watches

C. is watching

D. has been watching

23. James Watt __________ the steam engine

A. was inventing B. invented

C. had invented

D. has invented

24. \

\ A. got

B. get

C. gets

D. has got

25. \

2

A. He's lived B. He's living 26. I __________ him a lot during the past two weeks.

A. saw

B. have seen

C. He lives D. He lived

C. had seen D. am seeing

27. They can't leave until they __________ their work.

A. did

B. are doing

C. have done

D. had done

28. Will you please lend me the book when you __________ it?

A. will finish

B. have finished

C. will have finished D. finishing

29. Is that the first time you __________ Beijing?

A. have visited B. would visited

C. visited

D. have been visiting

30. She has worked in this factory __________.

A. after 1968

B. in 1968

C. since 1968

D. for 1968

答案:1—5 C C A D A 6—10 C B B A D 11—15 D B A D A 16—20 C B D B C 21—25 B C B D A 26—30 B C B C C

(三) 例题解析

31 - Thank you ___ the beautiful flowers! - Not at all.

A in B on C at D for 

32 Can you answer this question ___ English? A by B in C with D from

33 Look ___ the map ___ China ___ the wall, please. A after, of, in B at, of, in C after, in, on D at, of, on 

34 - When did Mr Green arrive in London?

- He arrived there ___ the evening of December 6th. A at B in C on D to

35 We won the relay race. And there was a big smile ___ our teacher's face. A off B near C on D between

36 The twins got on well ___ their classmates. A to B in C with D about

37 - Please remember to come to my birthday party. - I see. I'll come ___ Saturday evening. A in B at C on D for

38 Let's hurry, or we'll be late ___ school A to B at C with D for

39 They will have a maths test ___ two days A for B at C in D after

3

40 My brother joined the army ___ A 1989, March B in March, 1989 C March, 1989 D 1989, in March 

41 He couldn't work out the maths problem ___ your help A without B under C for D with

42 Granny took one look at us ___ her glasses A by B through C on D in

43 We had our breakfast ___ a quarter ___ seven A /, to B in, to C at, to D on, to 44 I learn French ___ the radio every day A on B in C from D at

45 It's good manners to wait ___ line A in B on C at D with

46 How many English words had you learnt ___ last term?

A by the end of B at the end of C to the end of D till the end of 

47 The manager was very satisfied ___ his work

Ain B on C about D with 48 John hit Jack ___ face

A on the B in the C on his D in his

49 I was born ___ the night ___ September 15, 1978  A in, on B at, on C at, in D on, of 

50 It's a bad manner to laugh ___ people when they are ___ trouble

A over, in B at, in C in, at D at, for DBDCC CCDCB ABCAA ADBDB

Denny Crook was a famous photographer. He traveled all over the world, taking pictures for magazines and newspapers, and won many prizes.

“I’ll do anything to get a good photo,” he often said. “I’ll go anywhere at any time, even if it is (41).”

And he told the (42). He had photos of earthquakes, forest fires, floods and even wars. If something interesting happened, Denny went to photo it.

He was a married man and his wife often asked him to take her with him, but he always (43).”I’ll travel for my work, not for (44),” he told her . “You won’t enjoy yourself, and I won’t have (45) to look after you. Sometimes there’s not even anywhere to (46), and I have to sleep outside. I often don’t have a good (47) or a bath for days. You won’t like it.”

“Denny, I’m not a child,” his wife didn’t (48). “I can look after myself. Please take me with you the next time you go overseas.”

Denny did not say anything, but he (49) about it, and when he was asked to go to Africa he said to his wife, “You can come to Africa with me if you want to. I’ve got to take photos of wild (50) there. It should be interesting and not too uncomfortable.”

His wife was very (51), and at first she had a very enjoyable time. Then Denny went to off to (52) some lions to photo. His wife went with him, but before long they became separated. She walked down one path while he walked down the other.

4

Suddenly, Denny heard her (53). He ran back and saw her running toward him. A huge lion was chasing her.

Quickly Denny took his camera out of its case and (54) it at his wife and the lion. Then he shouted, “(55), woman! I can’t get you both in the picture!”

41. A. dangerous B. natural C. convenient D. impossible 42. A. lie B. reason C. news D. truth 43. A. allowed B. refused C. failed D. joked 44. A. wealth B. prize C. pleasure D. luck 45. A. money B. time C. interest D. ability 46. A. meet B. work C. shop D. stay 47. A. meal B. picnic C. room D. party 48. A. agree B. understand C. reply D. complain 49. A. worried B. forgot C. asked D. thought 50. A. land B. flowers C. animals D. people

51. A. confused B. excited C. surprised D. disappointed 52. A. find B. feed C. drive D. shoot 53. A. singing B. crying C. laughing D. cheering 54. A. threw B. fired C. showed D. pointed 55. A. Hurry up B. Look out C. Slow down D. Go ahead

【答案】41.A 42.D 43.B 44.C 45.B 46.D 47.A 48.A 49.D 50.C 51.B 52.A 53.B 54.D 55.C

56.The soldiers coming to help people in Yushu county are also ________(英雄)in my mind. 57.(既然)_________you agree with me,let's start together. 58.-You look slimmer and healthier than before.

-Yes,I_________ (更喜欢)sweet snacks to vegetables before. 59.No one can achieve anything without ___________(努力).

60.You mustn't put the medicine __________(在……以内) children's reach. 答案:56-80 heroes since preffered effort[s] within

5

联系客服:779662525#qq.com(#替换为@)