2020年小升初英语 石家庄外国语学校 招生考试试卷

2020年小升初英语 石家庄外国语学校 招生考试试卷

一.选择

( ) 1. How old _ your cousins? A. is B. are C. was

( ) 2. How many _ do you have? A. aunts B. aunt C. aunty

( ) 3. We must _ enough food. A. get B. got C. gone

( ) 4. Ann is________ American girl. She is from Chicago. A. the B. a C. an

( ) 5. The boy ate some _________ . A. berries B. berry C. noodle

( ) 6.I like summer________ than winter. A. good B. better C. nice

( ) 7. the flower is ________. A. beautiful B. friendly C. kind

( ) 8. Mike is only 2 years old. He is_____ than Liu Tao. A. oldest B. strong C. younger

( )9.Jim _____ to do more exercises at the weekend. A. wants B. want C. is wanting

( )10. Let's _____some food. A. buy B. bought C. gave

( )11. My mother _ me a gift yesterday. A. give

B. gave C. gives

( )12. We're going to _____ a big party. A. had B. have C. has

( )13. What's _____? A. thing B. matter C. wrong

( )14. It's time _____ go back to school now. A. to B. for C. on

( )15. We use water _____ wash hands. A. for B. to C. on

二.填空

1.用给词适当形式完成句子

(1)Students are _____ (make) paper boats now. (2)Alice's apartment is bigger than____ _ (I). (3)My mum usually _____ (fly) kites with us in spring. (4)English newspapers are very _____ (help). (5)It is autumn. The____(leaf) become yellow. (6)They often go____(shop) in Tianyuan Supermarket. (7)His parrot can____(talk).

(8)It often snows____(heavy) in Harbin in winter. (9)The kid is happy. Because he_____(see) his mother. (10)Astronauts____(take) the pictures from the space last year. 2.按要求改写句子,每空限填一词

(1)We have some dumplings every Monday evening. (对画线部分提问)

____ ____you have every Monday evening? (2)There is some bread in the basket.(变为否定句)

There____ ______bread in the basket.

(3)Is Betty a driver? Is Betty a nurse?(合并成一个选择疑问句)

____ Betty a driver____a nurse?

(4)Dad spends 10 minutes going to his office.

It____Dad 10 minutes to go to his office.

(5)Jane usually visits her grandparents twice a week.(对画线部分提问)

____ ____ ____does Jane visit her grandparents every week? 3.从B栏中选出和A栏相对应的答语.

A B

( )What's the matter with you? A.It is August 22nd. ( )Where was the dinosaur? B.Yes,I do. ( )What is the date today? C.You are welcome. ( )Thank you for your help. D.It was in the garden. ( )Do you like this drum? E.I am scared. 4.根据句意及提示完成句子.

1.Jimmy plays basketball and f____(足球). 2.Can you ____(教)me to solve the problem? 3.I need a pair of s____(短裤). 4.The bag is l___(轻).

5.Are you good at s____(游泳)?

6. Our classroom is on the f____ (第四 ) floor. 7. Don't jump into the pool! It's d_____(危险). 8. Mr and Mrs Smith have three c_____ (孩子). 9. D_____(不要) climb to the top of the tree. 10. Bill was born in O_____ (十月 ), 1998. 三.判断

Ms Li: Hello! Boys and girls. What are you going to do in the summer holidays? Mike: I will travel to Yunnan.

Jack: I have joined in the School Planting Team. I will plant in our school. Mike: How do you do that?

Jack: ICs easy. First, put the seed in the soil. Water it every day. After several days, you will see the bud.

Mike: That's great. When we come back to school, we can see lots of grass. That's really an important thing, Jack. Jack: Yes, of course.

Mike: I'll join when I come back. Jack: OK! Let's plant together. Mike: But can you do me a favor? Jack: What can I do?

Mike: Can you teach me how to plant? Jack: Sure.

( ) 1. Mike will travel to Wuhan in the summer holidays. ( ) 2. Jack will go out to play with Mike. ( ) 3. Jack doesn't think planting is easy.

( ) 4. Mike will not join in the team and plant. He just wants to travel and play. ( ) 5. Jack wants Mike to do him a favor to take care of his plant. 四.阅读

The sun, the moon and the stars are all in the sky. We can see the 1 in the day. We can see the moon and stars at night. The sun is much 2 than the moon. 3 gives us light and heat. The moon is really 4 than the stars. It looks bigger because it is much 5 to the earth. The light of the moon comes from the sun. ( )1. A. sun B. moon C. stars D. earth ( )2. A.light B. round C. smaller D. bigger

( )3. A.It B. The moon C. The stars D. They ( )4.A.hotter B.bigger C.smaller D.higher ( )5.A.nearer B.farther C.faraway D.higher

The traffic lights were red, so the old man stopped his car and waited for them to tum green. Just then a police car came up behind him, hit his car in the back and stopped.

There were two policemen in the car. They were surprised and glad when the old man came out of his car and walked up to them smilingly. He was more than seventy years old.

The old man came to the door of the police car, smiled and said, \you stop your car when the lights are red and mine is not here?\( )6.The lights were red ___________ . A. because the old man stopped his car B. because the police car came C. so the old man stopped his car

D. so the police car stopped the old man's car ( )7.The police car stopped ______ . A. far from the old man's car B. very slowly

C. after it hit the old man's car in the back D. and hit the old man's back \

( )8.The two policemen were glad ______ . A. because they stopped the car B. because they didn't hit the car

C. because they saw the old man coming over smilingly D. because the old man was not in the car ( )9.The old man drove more carefully ______ . A. as the driver of the police car B. like the driver of the police car C. than the driver of the police car D. than the police car

( )10.The old man thought_____ _. A. the policeman could not drive a car B. his car could help the police car stop C. the policeman shouldn't drive like that

D. the policeman never stopped their car without his car 五.按要求做题

1. delicious, are, vegetables, the, how

____________________________________________________ 2. this, he, morning, went, New York, to

____________________________________________________ 3. you, next, us, the, park, Sunday, would, like, to, go, to, with ____________________________________________________? 4. moon, big, and, the, round, looks

____________________________________________________

5. in, stop, the, shouting, classroom

____________________________________________________!

一.1.B 2.A 3.A 4.C 5.A 6.B 7.A 8.C 9.A 10. A 11. B 12. B 13. C 14. A 15. B 二1.making;mine;flies;helpful;leaves;shopping;talk;heavily;sees;took 2.What;do;isn't;any;Is; or;takes/costs;How;many;times 3.E;D;A;C;B

4.football;teach;shorts;light;swimming;fourth;dangerous;children 三.FFFFF

四.1.A 2.D 3.A 4.C 5.A 6.C 7.C 8.C 9.C10.C

五.1. How delicious the vegetables are! 2. He went to New York this morning.

3. Would you like to go to the park with us next Sunday? 4. The moon looks big and round. 5. Stop shouting in the classroom.

9. Don't;October

联系客服:779662525#qq.com(#替换为@)